ИССЛЕДОВАНИЕ ДОЗОВЫХ ЗАВИСИМОСТЕЙ КОНЦЕНТРАЦИЙ ЛЕТУЧИХ ОРГАНИЧЕСКИХ СОЕДИНЕНИЙ ДЛЯ ОЦЕНКИ СТЕПЕНИ ОКИСЛЕНИЯ ПРОДУКТОВ ЖИВОТНОГО И РАСТИТЕЛЬНОГО ПРОИСХОЖДЕНИЯ ПОСЛЕ РАДИАЦИОННОЙ ОБРАБОТКИ
https://doi.org/10.20914/2304-4691-2023-1-49-50
About the Authors
О. ХмелевскийRussian Federation
У. Близнюк
Russian Federation
П. Борщеговская
Russian Federation
В. Ипатова
Russian Federation
А. Никитченко
Russian Federation
Т. Болотник
Russian Federation
С. Золотов
Russian Federation
А. Черняев
Russian Federation
Д. Юров
Russian Federation
И. Родин
Russian Federation
References
1. Global Industry Analysts. Food Irradiation Trends: Global Strategic Business Report; Global Industry Analysts: San Jose, CA, USA, 2023; 196p.
2. Bliznyuk, U.; Avdyukhina, V.; Borshchegovskaya, P.; Bolotnik, T.; Ipatova, V.; Nikitina, Z.; Nikitchenko, A.; Rodin, I.;
3. Studenikin, F.; Chernyaev, A.; et al. Effect of electron and X-ray irradiation on microbiological and chemical parameters of chilled turkey. Sci. Rep. 2022, 12, 750.
4. Brewer, S. Irradiation effects on meat color – A review. Meat Sci. 2004, 68, 1–17.
5. Bliznyuk, U. et al. Research into Gas Chromatography–Mass Spectrometry (GC-MS) for Ensuring the Effect of 1 MeVAccelerated Electrons on Volatile Organic Compounds in Turkey Meat. Separations 2022, 9, 227.
Review
For citations:
, , , , , , , , , . Topical biotechnology. 2023;(1):49-50. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2023-1-49-50