Preview

Topical biotechnology

Advanced search

ВЛИЯНИЕ РАЗЛИЧНЫХ СОРТОВ МЁДА НА КУЛЬТИВИРОВАНИЕ МОЛОЧНО-КИСЛЫХ БАКТЕРИЙ

https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-95-97

About the Authors

Л. Гайфуллина
Уфимский федеральный исследовательский центр РАН
Russian Federation


Е. Салтыкова
Уфимский федеральный исследовательский центр РАН
Russian Federation


М. Каскинова
Уфимский федеральный исследовательский центр РАН
Russian Federation


А. Поскряков
Уфимский федеральный исследовательский центр РАН
Russian Federation


А. Николенко
Уфимский федеральный исследовательский центр РАН
Russian Federation


References

1. Shamala T, Shri-Jyothi Y, Saibaba P. Stimulatory effect of honey on multiplication of lactic acid bacteria under in vitro and in vivo conditions // Letters in Applied Microbiology. -2000. -V. 30. № 6. -P. 453-455.

2. ShinHS, Ustunol Z. Carbohydrate composition of honey from different floral sources and their influence on growth of selected intestinal bacteria: An in vitro comparison // Journal of Food Research International. -2005. -V. 38. -P. 721-728.

3. Gaifullina L.R., Saltykova E.S., Nikolenko A.G. Honey as a synbiotic food product // Biomics. -2017. -V. 9. -№ 1. -P. 12-23.

4. Maurizio A., Louveaux J., Vorwohl G. Methods // Bee World. -1970. -V. 51. -№ 3. P. 125-138.

5. Карпович И.В., Дребезгина Е.С., Еловикова Е.Н., Леготкина Г.И., Зубова Е.Н., Кузяев Р.З., Хисматуллин Р.Г. Атлас пыльцевых зерен. -Екатеринбург: Уральский рабочий, 2015. -320 с.

6. Conway P.L., Stern R., Tran L. The Value-adding Potential of Prebiotic Components of Australian Honey //RIRDC Publication No. 09/0179. -2010. -30 p.

7. Popa D., Ustunol Z. Influence of sucrose, high fructose corn syrup and honey from different floral sources on growth and acid production by lactic acid bacteria and bifidobacteria // International Journal of Dairy Technology bifidobacteria. -2011. - V. 64. -№ 2. -P. 247-253.

8. Slacanac V., Lucan M., Hardi J., Krstanovic V., Koceva Komlenic D. Fermentation of Honey-Sweetened Soymilk with Bifidobacterium lactis Bb-12 and Bifidobacterium longum Bb-46: Fermentation Activity of Bifidobacteria and in vitro Antagonistic Effect against Listeria monocytogenesFSL N1-017 Czech // Journal of Food Science. -2012. -V. 30, -№ 4. - P. 321-329.

9. Peter J. Taormina a, Brendan A. Niemira b, Larry R. Beuchat Inhibitory activity of honey against foodborne pathogens as influenced by the presence of hydrogen peroxide and level of antioxidant power // International Journal of Food Microbiology - 2001. -V. 69. -P. 217-225.


Review

For citations:


 ,  ,  ,  ,   . Topical biotechnology. 2020;(3):95-97. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-95-97

Views: 39


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-4691 (Print)