Preview

Topical biotechnology

Advanced search

ПОЛИСАХАРИДЫ ИЗ КОРНЕКЛУБНЕЙ ТОПИНАМБУРА (HELIANTHUS TUBEROSUS)

https://doi.org/10.20914/2304-4691-2019-3-689-691

About the Authors

А. Ашуров
Институт химии им В.И. Никитина АН Республики Таджикистан
Russian Federation


А. Джонмуродов
Институт химии им В.И. Никитина АН Республики Таджикистан
Russian Federation


З. Мухидинов
Институт химии им В.И. Никитина АН Республики Таджикистан
Russian Federation


С. Усманова
Институт химии им В.И. Никитина АН Республики Таджикистан
Russian Federation


К. Партоев
Центр инновационного развития и новых технологий АН Республики Таджикистан
Russian Federation


References

1. Roberfroid M.B. Inulin - type fructans: functional food ingredients. - J. Nutr., 2007, v. 137, № 11, pp. 2493-2502.

2. Coussement P., Inulin and Oligofructose as Dietr Fibre: Analytical, Nutritional and Legal Aspects, in Cho S., et al. (eds), Complex Carbohydrates in Food. - Marcel Dekker, Inc: New York, 1999, pp 203-212.

3. Kays S.J, Nottingham S. Biology and chemistry of Jeruslaem artichoke: Helianthus tuberosus L. - CRC press: Boca Raton, FL. 2007, 496 p.

4. Barclay T., Ginic-Markovic M., Petrovsky N. Inulin - a versatile polysaccharide with multiple pharmaceutical and food chemical uses. - J. Excipients and Food Chem. 2010, v. 1, № 3, рр. 27-50.

5. Kurakake, M.; Ogawa, K.; Sugie, M.; Takemura, A.; Sugiura, K. And КоmаkI, T Two Types of - Fructofuranosidases from Aspergillus Oryzae Kb. - Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2008, vol. 56, no. 2, pp. 591-596.

6. Cooper P.D., McComb C., Steele E.J., The Adjuvanticity of Algammulin, a New Vaccine Adjuvant. - Vaccine. 1991, № 9, pp. 408-415.

7. Cooper P.D., Petrovsky N. New Polymorphic Form of Inulin and Uses Thereof. WO Patent 2006/024100 А1, 2006.

8. Мухидинов З.К., Тешаев Х.И., Джонмуродов А.С., Лиу Л.Ш. Малый патент TJ 563, опуб. 2013 бюл. НПИ Центр № 86.

9. Голубев В.Р. Волкова Н.В., Кушалаков Х.М. Топинамбур. Состав, свойства, способы переработки, области применения. - М., 1995, с. 60 - 68.


Review

For citations:


 ,  ,  ,  ,   . Topical biotechnology. 2019;(3):689-691. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2019-3-689-691

Views: 45


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-4691 (Print)