Preview

Topical biotechnology

Advanced search

ИММОБИЛИЗОВАННЫЕ ФОРМЫ ГЛЮКОЗООКСИДАЗЫ ДЛЯ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ В ХЛЕБОПЕЧЕНИИ

https://doi.org/10.20914/2304-4691-2022-1-49-50

About the Authors

П. Стадольникова
ФГБО ВО «Тверской государственный технический университет»
Russian Federation


А. Сидоров
ФГБО ВО «Тверской государственный технический университет»
Russian Federation


Б. Тихонов
ФГБО ВО «Тверской государственный технический университет»
Russian Federation


М. Сульман
ФГБО ВО «Тверской государственный технический университет»
Russian Federation


References

1. Price N.C. Fundamentals of enzymology: the cell and molecular biology of catalytic proteins. -3rd ed. -Oxford: Oxford University Press, 1999. -478 p.

2. Bankar S.B., et al. Glucose oxidase -An overview // Biotech. Adv. 2009. Vol. 27. pp. 489-501.

3. Федорова Р.А. «Биохимические основы продуктов переработки зерна. Мука».СПб.: УниверситетИТМО ; 2017. -98 с.

4. Tang L., Yang R., Hua X., Yu Ch., Zhang W., Zhao W. Preparation of immobilized glucose oxidase and its application in improving breadmaking quality of commercial wheat flour // Food Chemistry. 2014. Vol. 161. P. 1-7.

5. Wang X., et al.. Immobilization of Glucose Oxidase in Alginate-Chitosan Microcapsules // Int. J. Mol. Sci. 2011. Vol. 12. P. 3042-3054.

6. Zhu, X., Su, M., Tang, Sh., Wang, L., Liang, X., Meng, F., Hong, Y., Xu, Zh. 2012. Synthesis of thiolated chitosan and preparation nanoparticles with sodium alginate for ocular drug delivery. Mol. Vis. 18, 1973-1982.


Review

For citations:


 ,  ,  ,   . Topical biotechnology. 2022;(1):49-50. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2022-1-49-50

Views: 36


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-4691 (Print)