Preview

Topical biotechnology

Advanced search

АНАЛИЗ МЕТОДОВ ХРАНЕНИЯ МИКРООРГАНИЗМОВ В НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ

https://doi.org/10.20914/2304-4691-2024-3-42

About the Authors

О. Веселова
Национальный исследовательский университет ИТМО
Russian Federation


А. Андреева
Национальный исследовательский университет ИТМО
Russian Federation


С. Давыденко
Национальный исследовательский университет ИТМО
Russian Federation


References

1. Герхардт ф. Хранение микроорганизмов // методы общей бактериологии. Пер. С англ. М.: мир, 1983. С. 512-534.

2. Malik, K.A. Liquid-drying of microorganisms using a simple apparatus / K.A. Malik // World Journal of Microbiology and Biotechnology. -1992. -V. 8. -Р. 80-82. https://doi.org/10.1007/ВF01200693

3. Morgan, C.A. Preservation of micro-organisms by drying: A review / C.A. Morgan, N. Herman, P.A. White, G. Vesey // Journal of Microbiological Methods. -2006. -V. 66. -№ 2. -P. 183-193. https://doi.org/10.1016/j.mimet.2006.02.017

4. Грачева И.В., Осин А.В. Механизмы повреждений бактерий при лиофилизации и протективное действие защитных сред // Проблемы особо опасных инфекций. 2016. № 3. https://doi.org/10.21055/0370-1069-2016-3-5-12

5. Alonso, Saúl. "Novel Preservation Techniques for Microbial Cultures." (2016). https://doi.org/10.1007/978-3-319-42457-6_2


Review

For citations:


 ,  ,   . Topical biotechnology. 2024;(3):42. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2024-3-42

Views: 61


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-4691 (Print)