СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОГО ПРОИЗВОДСТВА НЕКОТОРЫХ ПИЩЕВЫХ ОРГАНИЧЕСКИХ КИСЛОТ
https://doi.org/10.20914/2304-4691-2024-3-31-35
Об авторах
С. М. ПетровРоссия
С. Л. Филатов
Россия
М. С. Михайличенко
Россия
Н. М. Подгорнова
Россия
Список литературы
1. Di Lorenzo R.D. et al. State of the art on the microbial production of industrially relevant organic acids // Catalysts. -2022. - Т. 12. -№. 2. -С. 234.
2. Sheikh H., Anand G.G., Shivanna G.B. Fermentation: A Potential Strategy for Microbial Metabolite Production. -2024.
3. Singh S. et al. Fermentation Strategies for Organic Acid Production //Industrial Microbiology and Biotechnology. 2022. С. 379.
4. Sun X., Lu H., Wang J. Recovery of citric acid from fermented liquid by bipolar membrane electrodialysis //Journal of Cleaner Production. -2017. -Т. 143. -С. 250-256.
5. Tran V.G., Zhao H. Engineering robust microorganisms for organic acid production //Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology. -2022. -Т. 49. -№. 2. -С. kuаb067.
6. Vishnu D., et al. Recent advances in organic acid production from microbial sources by utilizing agricultural by-products as substrates for industrial applications //Bioprocess Engineering for Bioremediation: Valorization and Management Techniques. - 2020. -С. 67-87.
Рецензия
Для цитирования:
Петров С.М., Филатов С.Л., Михайличенко М.С., Подгорнова Н.М. СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ МИКРОБИОЛОГИЧЕСКОГО ПРОИЗВОДСТВА НЕКОТОРЫХ ПИЩЕВЫХ ОРГАНИЧЕСКИХ КИСЛОТ. Актуальная биотехнология. 2024;(3):31-35. https://doi.org/10.20914/2304-4691-2024-3-31-35