Preview

Topical biotechnology

Advanced search

АНАЛИЗ ТРАНСКРИПЦИОННОЙ АКТИВНОСТИ ГЕНОВ ФЕНОЛОКСИДАЗ АЗОСПИРИЛЛ, УЧАСТВУЮЩИХ В ДЕСТРУКЦИИ АРОМАТИЧЕСКИХ СОЕДИНЕНИЙ

https://doi.org/10.20914/2304-4691-2024-2-16-18

About the Authors

М. Купряшина
ФИЦ «Саратовский научный центр РАН»
Russian Federation


Е. Пономарева
ФИЦ «Саратовский научный центр РАН»
Russian Federation


References

1. Sinsabaugh R.L. Phenol oxidase, peroxidase and organic matter dynamics of soil // Soil Biol. Biochem. -2010. -Vol. 42. -P. 391-404.

2. Routoula E., Patwardhan S.V. Degradation of anthraquinone dyes from effluents: a review focusing on enzymatic dye degradation with industrial potential // Environ. Sci. Technol. -2020. -Vol.54, No. 2. -P. 647-664.

3. Купряшина М.А., Пономарева Е.Г., Никитина В.Е. Способность бактерий рода Azospirillum к деколоризации синтетических красителей // Микробиология. -2020. -Т. 89, № 4. -С. 453-461.

4. Krastanov A., Alexieva Z., Yemendzhiev H. Microbial degradation of phenol and phenolic derivatives // Eng. Life Sci. -2013. - Vol. 13, No. 1. -P. 76-87.

5. Cascielloa C., Tonina F., Berinia F., Fasolic E., Marinellia F., Pollegionia L., Rosini E. Peroxidase production and ligninolytic potentials of fresh water bacteria Raoultella ornithinolytica and Ensifer adhaerens // Biotechnol. Rep. -2017. -Vol. 13. -P. 49-57.


Review

For citations:


 ,   . Topical biotechnology. 2024;(2):16-18. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2024-2-16-18

Views: 84


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-4691 (Print)