УСТОЙЧИВОЕ РАЗВИТИЕ ИНТЕЛЛЕКТУАЛЬНОГО САХАРНОГО ПРОИЗВОДСТВА НА ОСНОВЕ КОНЦЕПЦИИ ЦИФРОВОГО ДВОЙНИКА
https://doi.org/10.20914/2304-4691-2024-1-18-22
About the Authors
С. ПетровRussian Federation
С. Филатов
Russian Federation
М. Михайличенко
Russian Federation
References
1. Erdem F. Parameter estimation in Crystal Sugar production With MLR, ANN and ANFIS //Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. -2022. -Т. 28. -№.
2. Lutska N. et al. Modeling the Productivity of a Sugar Factory using Machine Learning Methods // 2022 IEEE 17th International Conference on Computer Sciences and Information Technologies (CSIT). -IEEE, 2022. -С. 353-356.
3. Soares R.M. et al. Digital twin for monitoring of industrial multi-effect evaporation // Processes. -2019. -Т. 7. -№. 8. -С. 537.
4. Tuzhilkin V.I. et al. Process engineering of semi-continuous boiling of massecuites based on Digital Twin of sucrose crystallization // Journal of Food Engineering. -2024. -Vol. 365. -P. 111816. -DOI 10.1016/j.jfoodeng.2023.111816.
5. Uhlenbrock L. et al. Digital twin for extraction process design and operation // Processes. -2020. -Т. 8. -№. 7. -С. 866.
6. Vetter F.L., Strube J. Enabling total process digital twin in sugar refining through the integration of secondary crystallization influences // Processes. -2022. -Т. 10. -№. 2. -С. 373.
7. Warke V. et al. Sustainable Development of Smart Manufacturing Driven by the Digital Twin Framework: A Statistical Analysis. Sustainability 2021, 13, 10139. -2021.
8. Петров, С.М. Контроль и управление кристаллизацией сахарозы в вакуум-аппаратах периодического действия / С.М. Петров, Н.М. Подгорнова // Сахар. -2024. -№ 2. -С. 40-46. -DOI 10.24412/2413-5518-2024-2-40-46.
9. Петров, С.М. Онлайн-мониторинг кристаллов при уваривании утфелей / С.М. Петров, Н.М. Подгорнова // Сахар. - 2024.-№ 3. -С. 16-21. -DOI 10.24412/2413-5518-2024-3-16-21.
10. Цифровые двойники и искусственный интеллект: оптимальное решение для повышения эффективности периодического уваривания утфелей / С.М. Петров, С.Л. Филатов и др. // Сахар. -2024. -№ 1. -С. 41-47.
Review
For citations:
, , . Topical biotechnology. 2024;(1):18-22. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2024-1-18-22