АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА БЕТА-ГЛЮКАНОВ
https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-631-632
Об авторах
О. Н. АйрапетянРоссия
В. А. Иванова
Россия
Т. В. Меледина
Россия
А. А. Кульминская
Россия
Список литературы
1. Claire Barton, Kim Vigor, Robert Scott, Paul Jones, Heike Lentfer, Heather J Bax, Debra H Josephs, Sophia N Karagiannis, James F Spicer Beta-glucan contamination of pharmaceutical products: How much should we accept? Cancer Immunol Immunother. 2016 Nov;65(11):1289-1301.
2. Vetvicka V, Vannucci L, Sima P, Richter J. Beta Glucan: Supplement or Drug? From Laboratory to Clinical Trials. Molecules. 2019;24(7):1251. Published 2019 Mar 30. doi:10.3390/molecules24071251
3. OlafsdottirES, Omarsdottir S, PaulsenBS, Wagner H. Immunologically active O6 branched (1→3) -beta-glucanfrom the lichen Thamnolia vermicularis var. subuliformis. Phytomedicine. 2003;10(4):318-324. doi:10.1078/094471103322004811
4. Ivanova V., Antontceva E., Harbah R., Meledina T.V., Shamtsyan M. Residual brewing yeasts as a source of beta-glucans. E3S Web of Conferences. 2020. Vol. 164. pp. 06027.
5. BiemerJJ. Antimicrobial susceptibility testing by the Kirby-Bauer disc diffusion method. Ann Clin Lab Sci. 1973;3(2):135- 140.
6. AminRM, Abdel-KaderNS, El-AnsaryAL. Microplate assay for screening the antibacterial activity of Schiff bases derived from substituted benzopyran 4 one. Spectrochim Acta A Mol Biomol Spectrosc. 2012;95:517-525. doi:10.1016/j.saa.2012.04.042
Рецензия
Для цитирования:
Айрапетян О.Н., Иванова В.А., Меледина Т.В., Кульминская А.А. АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА БЕТА-ГЛЮКАНОВ. Актуальная биотехнология. 2020;(3):631-632. https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-631-632