Preview

Topical biotechnology

Advanced search

МЕТАЛЛОКОМПЛЕКСЫ НА ОСНОВЕ ПОЛИГЛИКАНОВ КИСЛОЙ ПРИРОДЫ АНТИМИКРОБНОГО ДЕЙСТВИЯ

https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-314-316

About the Authors

С. Минзанова
ИОФХ им. А.Е. Арбузова
Russian Federation


Л. Миронова
ИОФХ им. А.Е. Арбузова
Russian Federation


А. Дойникова
Казанский национальный исследовательский технологический университет
Russian Federation


Тхи До
Казанский национальный исследовательский технологический университет
Russian Federation


В. Милюков
ИОФХ им. А.Е. Арбузова
Russian Federation


References

1. Оводов Ю.С., Головченко В.В., Гюнтер Е.А., Попов С.В. Пектиновые вещества растений Европейского севера России // Екатеринбург: УрОРАН. 2009. - 110 с.

2. Voragen A.G.J., Schols H.A., Siliha A.I., Pilnik W. Enzymic lysis of pectic substances in cell walls: some implications for fruit juice technology // Chemistry and functions of pectins. 1986. - P. 231-247.

3. Pectin: Chemical Properties, Uses and Health Benefits (Food Science and Technology) / Ed. Ph. L. Bush. New York: Nova science publishers, 2014. - 268 р.

4. Gupta V.K., Pathania D., Asif M., Sharma G. // J. Mol. Liq. 2014. V. 196. - P. 107-112.DOI 10.1016/j.molliq.2014.03.021.

5. Krivorotova T., Staneviciene R., Luksa Ju., Serviene E., Sereikaite J. //LWT-Food Sci. Technol. 2016. V. 72. - P. 518-524.

6. Guerra-Rosas M.I., Morales-Castro J., Cubero-Marquez M.A., Salvia-Trujillo L., Martin-Belloso O. // Food Control. 2017. V. 77. - P. 131-138.DOI 10.1016/j.foodcont.2017.02.008.

7. Zhang W., Zhao X.J., Jiang Y., Zhou Zh. // Inorg. Nano-Met. Chem. 2017. V. 47. № 1. - P. 15-20.DOI 10.1080/1553174.2015.1137073.

8. Kutsyk R.V., Kosenko S.V., Haioshko O.B. Pharma Innovation 2016. V. 5. № 5. - P. 70-75.

9. Minzanova S.T., Mironov V.F. et al. Complexation of pectin with macro - and microelements. Antianemic activity of Na, Fe and Na, Ca, Fe complexes // Carb. Polym., 2015. N. 134. - P. 524-533.

10. Минзанова С.Т., Миронов В.Ф., Миронова Л.Г., Низамеев И.Р., Холин К.В., Волошина А.Д., Кулик Н.В., Назаров Н.Г., Милюков В.А. //Химия природных соединений 2016. № 1. - С. 28-32.


Review

For citations:


 ,  ,  ,  ,   . Topical biotechnology. 2020;(3):314-316. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-314-316

Views: 43


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-4691 (Print)