МЕТАЛЛОКОМПЛЕКСЫ НА ОСНОВЕ ПОЛИГЛИКАНОВ КИСЛОЙ ПРИРОДЫ АНТИМИКРОБНОГО ДЕЙСТВИЯ
https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-314-316
About the Authors
С. МинзановаRussian Federation
Л. Миронова
Russian Federation
А. Дойникова
Russian Federation
Тхи До
Russian Federation
В. Милюков
Russian Federation
References
1. Оводов Ю.С., Головченко В.В., Гюнтер Е.А., Попов С.В. Пектиновые вещества растений Европейского севера России // Екатеринбург: УрОРАН. 2009. - 110 с.
2. Voragen A.G.J., Schols H.A., Siliha A.I., Pilnik W. Enzymic lysis of pectic substances in cell walls: some implications for fruit juice technology // Chemistry and functions of pectins. 1986. - P. 231-247.
3. Pectin: Chemical Properties, Uses and Health Benefits (Food Science and Technology) / Ed. Ph. L. Bush. New York: Nova science publishers, 2014. - 268 р.
4. Gupta V.K., Pathania D., Asif M., Sharma G. // J. Mol. Liq. 2014. V. 196. - P. 107-112.DOI 10.1016/j.molliq.2014.03.021.
5. Krivorotova T., Staneviciene R., Luksa Ju., Serviene E., Sereikaite J. //LWT-Food Sci. Technol. 2016. V. 72. - P. 518-524.
6. Guerra-Rosas M.I., Morales-Castro J., Cubero-Marquez M.A., Salvia-Trujillo L., Martin-Belloso O. // Food Control. 2017. V. 77. - P. 131-138.DOI 10.1016/j.foodcont.2017.02.008.
7. Zhang W., Zhao X.J., Jiang Y., Zhou Zh. // Inorg. Nano-Met. Chem. 2017. V. 47. № 1. - P. 15-20.DOI 10.1080/1553174.2015.1137073.
8. Kutsyk R.V., Kosenko S.V., Haioshko O.B. Pharma Innovation 2016. V. 5. № 5. - P. 70-75.
9. Minzanova S.T., Mironov V.F. et al. Complexation of pectin with macro - and microelements. Antianemic activity of Na, Fe and Na, Ca, Fe complexes // Carb. Polym., 2015. N. 134. - P. 524-533.
10. Минзанова С.Т., Миронов В.Ф., Миронова Л.Г., Низамеев И.Р., Холин К.В., Волошина А.Д., Кулик Н.В., Назаров Н.Г., Милюков В.А. //Химия природных соединений 2016. № 1. - С. 28-32.
Review
For citations:
, , , , . Topical biotechnology. 2020;(3):314-316. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-314-316