ГРУППОВОЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ АМИНОГЛИКОЗИДОВ С ПОМОЩЬЮ ИФА ДЛЯ КОНТРОЛЯ ЗАГРЯЗНЕНИЯ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ
https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-53-56
Об авторах
И. А. ГальвидисРоссия
К. М. Буркин
Россия
М. А. Буркин
Россия
Список литературы
1. EC Council Regulation (EU) № 37/2010 of 22 December 2009 on pharmacologically active substances and their classification regarding maximum residue limits in foodstuffs of animal origin //Off J Eur Union. -2009. -V. 15. -P. 1-72.
2. Galvidis I.A. et al. Group-specificdetection of 2-deoxystreptamine aminoglycosides in honey based on antibodies against ribostamycin //Analytical Methods. -2019. -V. 11. -№ 36. -P. 4620-4628.
3. Thompson S.G., Burd J.F. Substrate-labeled fluorescent immunoassay for amikacin in human serum //Antimicrobial Agents and Chemotherapy. -1980. -V. 18. -№ 2. -P. 264-268.
4. Li C. et al. Detection of kanamycin and gentamicin residues in animal-derived food using Ig Yantibody based ic-ELISA and FPIA //Food chemistry. -2017. -V. 227. -P. 48-54.
5. Galvidis I.A., Burkin M.A. Monoclonal antibody-basedenzyme-linked immune sorbent assay for the aminoglycoside antibiotic kanamycin in foodstuffs //Russian journal of bioorganic chemistry. -2010. -V. 36. -№ 6. -P. 722-729.
6. Haasnoot W. et al. Immunochemical detection of aminoglycosides in milk and kidney //Analyst 1999. V. 124. -№ 3. -P. 301-305.
7. Peng J. et al. Multiplex lateral flow immunoassay for five antibiotics detection based on gold nanoparticle aggregations //RSC advances. -2016. -V. 6. -№ 10. -P. 7798-7805.
Рецензия
Для цитирования:
Гальвидис И.А., Буркин К.М., Буркин М.А. ГРУППОВОЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ АМИНОГЛИКОЗИДОВ С ПОМОЩЬЮ ИФА ДЛЯ КОНТРОЛЯ ЗАГРЯЗНЕНИЯ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ. Актуальная биотехнология. 2020;(3):53-56. https://doi.org/10.20914/2304-4691-2020-3-53-56