Preview

Актуальная биотехнология

Расширенный поиск

ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПИЩЕВЫЕ ИНГРЕДИЕНТЫ АДАПТОГЕННОГО ДЕЙСТВИЯ И ФИЗИОЛОГО-БИОХИМИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ ОЦЕНКИ ЭФФЕКТИВНОСТИ

https://doi.org/10.20914/2304-4691-2019-3-322-323

Об авторах

В. А. Шипелин
ФИЦ питания и биотехнологии
Россия


Ю. С. Сидорова
ФИЦ питания и биотехнологии
Россия


В. К. Мазо
ФИЦ питания и биотехнологии
Россия


Список литературы

1. Liao LY, He YF, et al. A preliminary review of studies on adaptogens: comparison of their bioactivity in TCM with that of ginseng-like herbs used worldwide. Chin Med. 2018; N13:57.

2. Provino R. The Role of Adaptogens in Stress Management. Aust J of Med Herb. 2010; vol.22, N2:41- 49.

3. Martin J.S. The Effects Of A Novel Red Spinach Extract On Graded Exercise Testing Performance.

4. Med Sci Sports Exerc. 2016; vol.48, N5:247.

5. Foucault A-S., Even P., et al. Quinoa extract enriched in 20-hydroxyecdysone affects energy homeostasis and intestinal fat absorption in mice fed a high-fat diet. Physiol Behav. 2014; 128:226-31.

6. Володин В.В. Экдистероидсодержащие растения: ресурсы и биотехнологическое использование / С.О. Володина, И.Ф Чадин, В.В. Володин. Екб: УрО РАН, 2007. 127 с.

7. Ray A., Gulati K., et al. Stress, Adaptogens and Their Evaluation: An Overview. J Pharma Reports 2016; 1:2

8. Bilski J., Mazur-Bialy A.I., et al. Moderate exercise training attenuates the severity of experimental rodent colitis: the importance of crosstalk between adipose tissue and skeletal muscles. Mediators Inflamm. 2015; 2015:605071.

9. Samarghandian S., Azimi-Nezhad M., et al. Anti-oxidative effects of curcumin on immobilization- induced oxidative stress in rat brain, liver and kidney. Biomed Pharmacother. 2017; 87:223-229.

10. Яременко К.В. Оптимальное состояние организма и адаптогены / К.В. Яременко. СПб.: ЭЛБИ- СПб, 2008. 129 с.


Рецензия

Для цитирования:


Шипелин В.А., Сидорова Ю.С., Мазо В.К. ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПИЩЕВЫЕ ИНГРЕДИЕНТЫ АДАПТОГЕННОГО ДЕЙСТВИЯ И ФИЗИОЛОГО-БИОХИМИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ ОЦЕНКИ ЭФФЕКТИВНОСТИ. Актуальная биотехнология. 2019;(3):322-323. https://doi.org/10.20914/2304-4691-2019-3-322-323

Просмотров: 29


Creative Commons License
Контент доступен под лицензией Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-4691 (Print)