Preview

Topical biotechnology

Advanced search

ИЗМЕНЕНИЕ СОСТАВА КИШЕЧНОГО МИКРОБИОМА У ЛЮДЕЙ С ОЖИРЕНИЕМ ПОСЛЕ ПРИЁМА ПРОБИОТИКОВ

https://doi.org/10.20914/2304-4691-2022-1-66

About the Authors

И. Буракова
ФГБОУ ВО «Воронежский государственный университет инженерных технологий»
Russian Federation


Ю. Смирнова
ФГБОУ ВО «Воронежский государственный университет инженерных технологий»
Russian Federation


М. Грязнова
ФГБОУ ВО «Воронежский государственный университет инженерных технологий»
Russian Federation


М. Сыромятников
ФГБОУ ВО «Воронежский государственный университет инженерных технологий»
Russian Federation


В. Попов
ФГБОУ ВО «Воронежский государственный университет инженерных технологий»
Russian Federation


References

1. Blüher M. Obesity: Global Epidemiology and Pathogenesis. Nat. Rev. Endocrinol. 2019 ; 15:288-298. doi: 10.1038/s41574- 019-0176-8.

2. Versalovic J. The Human Microbiome and Probiotics: Implications for Pediatrics. Ann. Nutr. Metab. 2013 ; 63((Suppl. 2)):42- 52. doi: 10.1159/000354899.

3. Shen Y. -L., Zhang L. -Q., Yang Y., Yin B. -C., Ye B. -C., Zhou Y. Advances in the Role and Mechanism of Lactic Acid Bacteria in Treating Obesity. Food Bioeng. 2022 ; 1:101-115. doi: 10.1002/fbe2.12002.


Review

For citations:


 ,  ,  ,  ,   . Topical biotechnology. 2022;(1):66. (In Russ.) https://doi.org/10.20914/2304-4691-2022-1-66

Views: 38


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2304-4691 (Print)